Informatie voor ouders

 • Heeft jouw kind moeite met lezen?
 • Loopt het hierdoor achter bij andere vakken op school?
 • Heeft je kind hierdoor weinig plezier om naar school te gaan?
 • Heeft je kind hulp nodig omdat het onduidelijk schrijft?
 • Heeft het moeite om de spellingsregels te onthouden?

Leesmaat biedt hulp bij problemen bij lezen en schrijven.

Informatie voor ouders

 • Heeft jouw kind moeite met lezen?
 • Loopt het hierdoor achter bij andere vakken op school?
 • Heeft je kind hierdoor weinig plezier om naar school te gaan?
 • Heeft je kind hulp nodig omdat het onduidelijk schrijft?
 • Heeft het moeite om de spellingsregels te onthouden?

Leesmaat biedt hulp bij problemen bij lezen en schrijven.

profielfoto 2b

Hoe ga ik te werk?

De begeleiding bij Leesmaat is individueel en op maat.

Stap 1

In mijn begeleiding vind ik het belangrijk dat ik goed kan aansluiten op wat je kind kan en leuk vindt. Daarom is het van belang dit goed uit te zoeken. Dat doe ik aan de hand van een intakegesprek en een didactisch onderzoek.

Het intakegesprek is met één of beide ouders en heeft als doel te achterhalen wat het kind nodig heeft en welke aanpak het beste aansluit.

Het kan zijn dat je kind al langer extra begeleiding op school heeft gekregen in de vorm van extra instructie of Remedial Teaching. Dat wil ik ook graag weten. Het kan dan zijn dat ik contact opneem met de leerkracht.

Het didactisch onderzoek is een aanvulling op de gegevens van het intakegesprek en de gegevens van de school. Dit bepaalt wat je kind nú kan en wat het nog nodig heeft.

Als alle gegevens verzameld zijn schrijf ik een verslag met daarin mijn bevindingen en adviezen hoe het kind het beste begeleid kan worden. Ik stel heldere doelen en beschrijf hoe ik die doelen met je kind wil behalen.

Stap 2

Als je kind voor ondersteuning bij mij komt, plannen we een vast moment in de week in. Dit moment duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt daar als ouder bij zijn, maar dit is niet altijd nodig. Ook geef ik huiswerk mee, want hoe vaker je oefent des te beter het gaat. 

In de tijd van een sessie bespreken we het huiswerk en geef ik nieuwe instructie. We oefenen doordat ik de nieuwe stof eerst voordoe, dan doen we het samen en uiteindelijk oefent je kind alleen onder mijn begeleiding. De bedoeling is dat je kind de nieuwe stof volledig begrijpt zodat het thuis de nieuwe vorm goed kan toepassen. We gaan pas naar een nieuw onderdeel als het kind het oude volledig begrijpt en kan toepassen. Zo doet je kind succeservaring op. We sluiten af met iets leuks. We oefenen dan de nieuwe stof met een spelletje of op de computer.

Om het lezen te stimuleren mag het kind een boek uitzoeken. Dat kan bij mij, of je kind neemt een boek van thuis of bibliotheek mee. Samen lezen we uit het boek en geef ik daar waar nodig is instructie of een oefening mee. Maar het belangrijkste is dat er met plezier gelezen wordt!

Via de werkruimte heb ik contact met jou als ouder als je niet bij de sessie aanwezig bent. Daarin zet ik het huiswerk, links naar oefensites en de voortgang. Ook bestaat er mogelijkheid om de leerkracht toegang te verlenen, zodat deze ook op de hoogte kan blijven van de voortgang van je kind.

Het werkt net als een huiswerkschrift, maar net even makkelijker!

Stap 3

Na 10 weken doe ik een tussenevaluatie naar het effect van de begeleiding. We bekijken of de doelen die in het plan zijn gesteld, behaald zijn. Ik geef advies of verdere begeleiding nodig is. 

"Hulp bij lezen en hardnekkige spellingsproblemen is voor veel kinderen geen overdreven luxe"

Heb ik je interesse gewekt en zou je graag in gesprek willen om te kijken of Leesmaat iets is voor jouw zoon of dochter? Dan kan dat.

Je kunt direct contact met mij opnemen via het contactformulier.

Ik beantwoord dan je vraag zo snel mogelijk.
Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos. In dit oriënterend gesprek wordt helder of Leesmaat voor jou de oplossing is.

Tarieven

Onderzoek

(intakegesprek en didactisch onderzoek):

 • Maximaal 3 keer, 45 minuten
 • Per keer 108,90 (Inclusief 21% BTW)


Bij dit onderzoek hoort éénmaal contact met de school en wordt afgesloten met een advies.

Sessie

 • 1 sessie is 45 minuten direct contact en kost 72,60
  (dit bedrag is inclusief 21% BTW).


Het ontwikkelen van lees- en/of schrijfvaardigheden heeft tijd nodig.
Om te beoordelen of de ingezette hulp resultaat geeft zijn minimaal 10 tot 12 sessies nodig.

Pakket

12 sessies van 45 minuten, gedurende 3 maanden.

Per maand betaal je €290,40 euro.
(dit bedrag is inclusief 21% BTW)

Let op: vakantie is uitgezonderd.
(als je in de vakantie ook graag ondersteuning wilt, is dat mogelijk maar zijn er meerkosten)

Een sessie kun je afzeggen.
Zorg er dan voor dat je dat minimaal 24 uur van tevoren doet. We kunnen dan de sessie naar een ander tijdstip verplaatsen. Als je niet 24 uur van tevoren afzegt, breng ik de sessie alsnog in rekening.

Voor meer informatie over facturatie zie mijn algemene voorwaarden.

Tarieven

Onderzoek

(intakegesprek en didactisch onderzoek):

 • Maximaal 3 keer, 45 minuten
 • Per keer €108,90 (dit bedrag is inclusief 21% BTW)


Bij dit onderzoek hoort éénmaal contact met de school en wordt afgesloten met een advies.

Sessie

 • 1 sessie is 45 minuten direct contact en kost €72,60
  (dit bedrag is inclusief 21% BTW).


Het ontwikkelen van lees- en/of schrijfvaardigheden heeft tijd nodig.
Om te beoordelen of de ingezette hulp resultaat geeft zijn minimaal 10 tot 12 sessies nodig.

Pakket

12 sessies van 45 minuten, gedurende 3 maanden.

Per maand betaal je €290,40 euro.
(dit bedragis inclusief 21% BTW)

Let op: vakantie is uitgezonderd.
(als je in de vakantie ook graag ondersteuning wilt, is dat mogelijk maar zijn er meerkosten)

Een behandeling kun je afzeggen.
Zorg er dan voor dat je dat minimaal 24 uur van tevoren doet. We kunnen dan de behandeling naar een ander tijdstip verplaatsen. Als je niet 24 uur van tevoren afzegt, breng ik de behandeling alsnog in rekening.

Voor meer informatie over facturatie zie mijn algemene voorwaarden.

Kan Leesmaat je helpen?

Neem vrijblijvend contact op.

Graag nodig ik je uit voor een oriënterend gesprek om te kijken wat ik voor jou en je kind kan betekenen. Voor dit gesprek worden uiteraard geen kosten in rekening gebracht.

Stuur mij een berichtje via het berichtformulier.
Natuurlijk beantwoord ik deze zo snel mogelijk!